Horoscopul Săptămânii 18-24 martie 2024

Horoscop Urania Provocări pentru Săptămâna 18-24 martie 2024 Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodi...

Partenerul ideal Leu

Written By NIKE B. on luni, 4 martie 2013 | 16:57


Compatibilitati astrologice Leu si partenerul ideal

Relaţiile Leu

EL Leu, EA Berbec

Ca între gladiatori
El este semn de Foc, ea - semn de Foc. Compatibilitatea între aceste semne este bună, deşi între ei se va duce o luptă con­tinuă pentru supremaţie în cuplu. Această dispută le va epuiza forţele şi, mai ales, va slăbi intensitatea sentimentelor. Amândoi sunt orgolioşi şi încăpăţânaţi şi le este greu să-şi recunoască greşelile şi, mai greu, să-şi ceară iertare pentru ele. Bărbatul îşi va impune punctul de vedere cu forţă, atunci când crede că este nevoie. Este un tip respon­sabil, generos cu familia sa, muncitor, creativ, plin de imaginaţie, tonic, abil, ambiţios, loial şi chiar fidel, atât timp cât nu se simte trădat. Are mare nevoie de aprecierea şi încurajarea partenerei, de comunicare, îi place să discute împreună cu ea planurile de viitor ale familiei. Vrea să fie personajul principal al vieţii iubitei sale, iar ea să fie cât mai docilă, fidelă, decorativă, veselă,
fără opinii personale puternice. îi place „să-şi educe" femeile, „să le crească", să le modeleze după dorinţa sa. lată de ce îşi alege partenere fie de altă categorie socială, fie mai tinere, fie mai puţin instruite decât el. Femeia Berbec ţine mult la indepen­denţa ei şi nu-i va face pe plac Leului multă vreme. Latura ei masculină, de luptătoare, bine ascunsă în primele luni, iese repede la iveală, uimind şi dezamăgind bărbatul. Fac o echipă excelentă ca parteneri de muncă, pentru că numai atunci bărbatul Leu accep­tă o femeie de la egal la egal. S.xual, sunt foarte compatibili, amândoi fiind la fel de pasionali.

EL Leu, EA Taur

Două pietre tari
El este semn de Foc, ea - semn de Pământ. Conform teoriei, cele două semne nu se potrivesc deloc, focul distrugând viaţa pământului. Dar sunt multe excepţii care confirmă această regulă. O femeie cu simţ estetic şi nu foarte încăpăţânată, pe care nu o deranjează rolul de femeie de casă, de soţie cuminte, care are grijă de copii şi cămin, fără a fi prea interesată de cariera proprie, poate rezista o viaţă întreagă fericită lângă un bărbat Leu. Mai ales că acesta este un tip generos, care îi poate satisface majoritatea viselor ei mate­riale. El nu suportă femeile prea indepen­dente, moderne, emancipate, mondene, care-1 contrazic şi-i pun răbdarea la încer­care. Vrea să-i fie recunoscut rolul de şef, de principal susţinător al familiei. Este un tip inteligent, vesel, optimist, cu simţul umorului, foarte interesat de femei şi care are probleme cu... fidelitatea. Femeia Taur este greu de mulţumit. Este materialistă, zgârcită, calculată şi mereu face planuri să obţină ceva bani în plus. în dragoste este conservatoare, pasională, posesivă şi geloasă. Sunt două caractere puternice, două esenţe tari, care se confruntă, adesea, cu consecinţe mai mult sau mai puţin importante. Femeia Taur ţine mult la fami­lie, iubeşte confortul şi intimitatea casei. Apreciază la bărbatul Leu forţa, deter­minarea, simţul afacerilor şi, mai ales, strălucirea acestuia. Ceea ce au în comun este idealul de ascensiune socială şi de acumu­lări materiale. Din punct de vedere s.xual, nu sunt foarte compatibili şi, adesea, fac confuzie între atracţia fizică şi dragostea adevărată.


EL Leu, EA Gemeni

Focuri de artificii
El este semn de Foc, ea - semn de Aer. Atunci când un semn de Foc întâlneşte unul de Aer, este fericit, căci simte de la distanţă că se află în preajma unei energii benefice pentru el, din care se poate hrăni, cu ajutorul căreia poate evolua. Din păcate, oricât de atras ar fi, la rândul ţău, semnul de Aer de un astfel de partener, întâlnirea dintre ei nu este la fel de benefică şi pentru el. Aceasta îl „consumă" şi la propriu, şi la figurat, dar asta nu înseamnă că nu poate fi fericit, dăruindu-se pe altarul iubirii. O
femeie isteaţă îl poate face pe acest bărbat să se simtă împlinit lângă ea, dacă nu i se pune împotrivă, dacă îi gâdilă puţin orgoliul masculin, tratându-1 cu veselie, optimism şi, mai ales, salvând situaţiile delicate cu o glumă sau dezamorsând conflictele cu un zâmbet şi un gest tandru. Pentru femeia din zodia Gemenilor, acest tip de compor­tament nu poate fi dificil, căci este dotată cu toate calităţile necesare. Comunică excelent la orice nivel şi pot face o echipă imbatabilă, muncind împreună. în căsnicie, bărbatul Leu cere un troc avantajos pentru ambii parteneri: el vrea ca femeia sa să rămână cu un pas în urma lui, să nu lupte pentru emancipare (oricum, nu cu el!), în schimbul unei vieţi liniştite, la adăpostul siguranţei materiale. Dacă ea acceptă latu­ra dominatoare şi nu-i dă motive de gelozie, pot trăi fericiţi toată viaţa. Din punct de vedere s.xual, sunt foarte com­patibili, căci au o imaginaţie erotică debor­dantă şi îşi pierd greu interesul unul faţă de altul.

EL Leu, EA Rac

Ca Soarele şt Luna
El este semn de Foc, ea - semn de Apă. Focul face ca apa să se evapore sub vâlvătaia lui puternică, să-şi transforme natura şi să-şi depăşească condiţia. Ca sim­bol astrologie, Femeia Rac reprezintă „mama", sub guvernarea Lunii, iar bărbatul Leu, „tatăl", sub guvernarea Soarelui.
; Aceste calităţi le au foarte dezvoltate ambii parteneri şi le exercită şi unul asupra ce­luilalt. Femeia Rac este fascinată de strălucirea bărbatului Leu, de partea lui romantică, de manierele şi generozitatea sa şi, iluzorie cum este, refuză să-i vadă de la început defectele incompatibile cu dorinţele ei. Leul, deşi preferă femeile foarte feminine, suave, loiale şi casnice, nu poate trece de capriciile, comoditatea, naivi­tatea, nerealismul, instabilitatea emoţio­nală şi sensibilitatea, uneori exagerate, ale Racului. Defectul lor comun este egoismul, pe care şi-l impută unul altuia în toiul dis­putelor şi pe care nici unul nu-1 poate depăşi. Comunicarea dintre ei este greoaie: Racul este sofisticat şi ambiguu, Leul e clar şi concis. Femeia Rac visează la siguranţă şi stabilitate, Bărbatul Leu vrea distracţie şi aventură. Iar infidelităţile Leului strivesc sufletul plin de iubire al femeii şi o împing la acte necugetate. Suferinţa ei cea mai mare este cauzată de eforturile zadarnice pe care le face pentru a-şi schimba parte­nerul. Din punct de vedere s.xual, se simt foarte atraşi unul de altul, dar lipsa de sin­cronizare şi tipul diferit de sensibilitate îi fac incompatibili pe termen lung.

EL Leu, EA Leu

Dragoste cu pretenţii
Ambii partenerii sunt semne de Foc. Acestea pot „arde" mult timp împreună, mai ales dacă sunt animate de idealuri comune şi au aceleaşi modalităţi de a vedea viaţa. Atât femeia, cât şi bărbatul sunt plini de energie, optimişti, pozitivi în gândire, veseli, deschişi, orgolioşi, extravertiţi, cu caractere puternici'. Au un dezvoltat gust pentru lux, confort şi strălucire şi vor să fie protagoniştii vieţii celuilalt. împreună, reu­şesc să se susţină în caricră şi să evolueze profesional şi social. Defectele lor sunt orgoliul, egoismul şi încăpăţânarea, pe care cuplurile inteligente reuşesc să le depă­şească. Iubirea lor este cu scântei, căci, de multe ori, mândria ii împiedică să-şi vadă şi, mai ales, să-şi recunoască greşelile. Bărba­tului îi place să-şi domine partenera, ca ea să depindă de el, iar dacă acceptă rolul de soţie fidelă, fără aere feministe, el devine generos şi loial, liste alergic la scenele de gelozie, chiar dacă sunt întemeiate. Nu va da socoteală pentru întârzieri, pentru tim­pul petrecut în afara casei şi pentru banii cheltuiţi. îi place să-şi exercite rolul de cap al familiei şi, mai ales, ca acesta să-i fie recunoscut. La rândul ei, femeia Leu ţine şi ea la independenţa ei şi la afirmarea profe­sională. Ea cere partenerului apreciere pen­tru eforturile pe care le face pentru îngri­jirea casei şi a familiei şi înţelegere pentru nevoile de afirmare socială. Din punct de vedere s.xual, sunt foarte compatibili, unul dintre lianţii puternici ai acestei relaţii fiind s.xul.

EL Leu, EA Fecioară

O relaţie furtunoasă
El este semn de Foc, ea - semn de Pământ. Focul energic şi rapid devastează în timp scurt viaţa pământului. Astfel, relaţia dintre aceste semne este greu de explicat şi de înţeles din afară. Ceea ce-i place cel mai mult Leului este să fie remar­cat şi lăudat şi ceea ce-i iese cel mai bine Fecioarei este să analizeze şi să critice. Femeia din zodia Fecioarei este închisă în sine şi, deşi vorbeşte mult, exprimându-şi opiniile chiar şi în faţa celor neinteresaţi, nu comunică la modul profund, pentru că nu lasă pe nimeni să-i citească sufletul. Bărbatul Leu este deschis, optimist, repezit şi nu are răbdare nici să o asculte, nici să o cunoască îndeaproape. Dorinţa intimă de securitate şi stabilitate a femeii Fecioară nu poate fi îndeplinită, pentru că Leul fuge de monotonie, de cicăleală, de reproşuri, nu este prea fidel şi este tentat să caute ceva nou şi provocator. Bărbatul Leu vrea o femeie frumoasă, la modă, elegantă, cu gusturi rafinate, cochetă, emancipată, veselă, exuberantă, cu care să se poată mândri în lume, şi o vrea la propriu, numai pentru el, în exclusivitate. Iar faptul că Fecioara acceptă dominarea Leului, rolul de femeie de casă, ascultătoare şi' cuminte, nu este destul pentru a face această relaţie să funcţioneze bine. Ca sâ-i păstreze interesul viu, trebuie să facă uz de toate şiretlicurile feminităţii ei, de diplomaţie şi, mai ales, de creativitate şi imaginaţie erotică. Din punct de vedere s.xual, nu sunt cei mai potriviţi parteneri, căci au ritmuri şi sensibilităţi foarte diferite.


EL Leu, EA Balanţă

Un rege şi o vestală
El este semn de Foc, ea - semn de Aer. Din acest punct de vedere sunt foarte com­patibili: elementul Foc se hrăneşte cu ener­gia Aerului, care îi pune în valoare calităţile şi-l ajută să progreseze. Conflictul se naşte între calmul, armonia şi echilibrul de care are nevoie Balanţa şi agitaţia şi inconstanţa la care o supune Leul. Pot avea o prietenie extraordinară, din care se poate dezvolta o relaţie serioasă şi profundă, de lungă durată. Femeia Balanţă este foarte atentă la nevoile bărbatului ei şi, cel puţin atât timp cât este îndrăgostită, este dispusă să-i îndeplinească orice dorinţă. Feminitatea şi discreţia ei, estetismul şi farmecul de care se înconjoară cuceresc orice bărbat Leu. Fuge de conflicte şi, mai ales, de agresivi­tate şi trivialitate şi caută întotdeauna să rezolve neînţelegerile pe cale paşnică. La prima vedere, ar putea părea o femeie pasivă, fricoasă şi fără personalitate, din cauza lipsei de implicare în viaţa concretă şi a dispreţului pentru lucrurile urâte sau materiale. Ji place să fie răsfăţată, iar bărbatului Leu îi face plăcere să fie generos, mai ales când aceste gesturi îi sunt apreciate pe măsură. Sunt două personalităţi creative, cărora le place să-şi facă viaţa frumoasă.
Nemulţumirile vin din lipsa de încredere în j sine a femeii Balanţă şi, implicit, în seriozi­tatea relaţiei şi a sentimentelor lui, neîn­credere pe care şi-o manifestă prin capricii şi gelozie, într-un mod deranjant pentru bărbatul Leu. S.xual, sunt compatibili, deşi Balanţei i-ar plăcea mai multă atenţie şi rafinament.

EL Leu, EA Scorpion


Lupta pentru putere
El este semn de Foc, ea - semn de Apă. Teoretic, sunt două semne puţin compati­bile. Dar gradul de compatibilitate este invers proporţional cu gradul de încăpă­ţânare şi falsitate ale femeii Scorpion şi cu orgoliul şi dorinţa de dominare ale bărba­tului Leu. Amândoi sunt naturi expansive, puternice şi dornice să-i influenţeze pe alţii, impunându-le, într-un fel sau altul, punctul lor de vedere. El este raţional, orien­tat spre exterior, spre lumea din afară, ea, spre interior, îmbinând materialismul cu misticimul într-o singură personalitate. Femeia Scorpion are un fel foarte iritant, ironic şi sarcastic, uneori chiar plin de furie, de a-şi manifesta dezacordul în discuţiile cu partenerul. Este fascinată de strălucirea Leului, de felul în care se face remarcat în societate, de forţa şi creativi­tatea lui şi va trece la cucerire cu arme irezistibile. Este o actriţă desăvârşită şi, cel puţin pentru început, va deveni oricine intuieşte ea că visează bărbatul Leu. Atunci când se simte stăpână pe el, îşi dezvăluie adevărata ci personalitate şi începe să emită diferite pretenţii şi să ia m stăpânire bunurile bărbatului. I.eul nu acceptă pen- ] tru mult timp un astfel tic tratament şi cer­turile violente nu voi uit.n.'ia sa apară. Este o femeie tempciaiiicntalA, tare se lasă con­dusă de emoţii, dat ian: poale li foarte fidelă partenemliii ci at.n timp cât obţine de la acesta ceea ir air nevoie S.xual, sunt compatibili, hui al<". u Icmeia Scorpion face multe pciilm .1 nliţinc nopţi de amor conforme dorinţelor şi ncvoiloi sale
 

EL Leu, EA Sagetător

O prietenie durabila
Ambele zodii sunt ‘.cuine de Foi Sunt foarte compatibili, caci au caractere asemă­nătoare: sunt deschişi, corecţi, sinceri, temperamentali, puternici si luptători, Toate aceste calităţi se datoreaza profundului lor calm sufletesc, siguranţei de muc a încrede­rii pe care o au în ei înşişi şi In cei din jur. Ambii sunt comunicativi, veseli, prietenosi, cu simţul umorului, optimişti şi dotaţi cu un savoir vivre de invidiat. Impreuna for­mează un cuplu solid, caic pmitc trece peste orice obstacol. Au talente şi calitati multe domenii şi, mai ales, perseverenta de a lupta şi a duce lucrurile pana la capăt. Atâta vreme cât între ei nu se isi.i nici o competiţie distructivă, cât nu sunt tentaţi să lupte pentru supremaţia în cadrul cuplului, totul este perfect. Femeia Săgetatorr este inteligentă, energică, serioasă, ambiţioasă, ţine mult la carieră şi visează la o poziţie socială înaltă. Este emancipată şi-i place să fie liberă şi independentă. Poate fi un partener pe măsura bărbatului Leu, care să-l incite permanent, cu care să muncească cot la cot, să-şi îndeplinească visele, să-l susţină în mod serios şi direct. Ea are capacitatea de a se ocupa şi de casă, şi de familie, şi de serviciu, fără să i se pară viaţa un supliciu continuu. Bărbatul Leu este un om dintr-o bucată, al cărui comportament devine cu atât mai protector, cu cât femeia este dispusă să i se încredinţeze, să fie mai feminină. Din punct de vedere s.xual, sunt foarte compatibili, mai ales că sunt plini de energie şi de imaginaţie erotică.

EL Leu, EA Capricorn

Prădătorul şi prada
El este semn de Foc, ea - semn de Pământ. Focul puternic şi necontrolat de­vastează viaţa pământului, dar şi pământul aruncat peste foc îi diminuează strălucirea şi, până la urmă, îl stinge. Iubirea dintre cei doi are puţine şanse de rezistenţă în timp, oricât de răbdătoare, perseverentă, munci­toare şi dispusă să recunoască meritele bărbatului ei ar fi femeia din zodia Capri­cornului. Amândoi sunt cinstiţi şi sinceri, dornici să respecte atât legile sociale, cât şi cele impuse de divinitate''-şi, totuşi, toate acestea nu sunt suficiente pentru ca ambii să poată trăi fericiţi mult timp împreună. Personalităţile lor sunt foarte diferite, ca şi idealurile de viaţă şi felul în care luptă să le atingă. Bărbatul Leu admiră la femeia
Capricorn marea rezistenţă în faţa durităţii vieţii, puterea de muncă, ambiţia, seriozi­tatea, responsabilitatea şi determinarea acesteia. împreună, constituie o echipă puter­nică, ce munceşte cu rezultate excelente. Felul puţin romantic şi aparenta duritate, lipsa de imaginaţie, comunicarea deficitară şi simplitatea femeii Capricorn îl îndepăr­tează mai ales pe Leul tânăr, care visează la o femeie sofisticată, expansivă, elegantă şi rafinată. Ea este timidă, retrasă, conserva­toare, econoamă, dornică să evolueze pe scara socială şi dispusă la sacrificii şi muncă pentru aceasta. Ritmul de viaţă al bărbatului este mult mai alert şi energia lui se îndreaptă mai mult către activităţile din afara casei. îi place luxul şi cheltuieşte mai mult decât poate accepta femeia sa. Nici din punct de vedere s.xual nu sunt com­patibili.

EL Leu, EA Vărsător


Orgoliu şî încăpăţânare
El este semn de Foc, ea - semn de Aer. Compatibilitatea dintre aceste două semne este cu atât mai mare, cu cât este subliniată de atracţia contrariilor (căci zodiile se află la 180 de grade una faţă de alta, deci în opoziţie). Idealul masculin al femeii Văr­sător este asemănător cu portretul bărbatului Leu, dar nu identic. Ceea ce vrea ea, iar el nu poate să îi ofere, este legat de libertatea de mişcare şi decizie, de independenţa financiară şi de manifestarea orgoliului personal. Sunt două semne deosebit de mândre şi încăpăţânate, care nu ştiu să j ceară scuze atunci când greşesc, iar unii j dintre ei nici măcar nu vor să o facă. Ceea ce vrea el, iar ea nu poate să-i dea, este legat de supunere, de renunţarea la egoism şi de acceptarea rolului de femeie de casă. Leul iubeşte familia mai mult decât Vărsă­torul, îi respectă valorile şi înţelege mai bine rolul şi importanţa pentru dezvoltarea individului. Amândoi au probleme cu fide­litatea, femeia având în plus şi unele legate de acceptarea responsabilităţilor. îi este greu să se dedice familiei, să pună pe primul plan dorinţele altuia în detrimentul afirmării propriei personalităţi. Instinctul matern este foarte slab şi ceea ce face pen­tru copiii ei vine din raţiune sau impulsuri sentimentale de moment. Din punct de vedere s.xual, se înţeleg perfect, căci atrac­ţia fizică dintre ei este foarte puternică.

EL Leu, EA Peşti

Consum reciproc
El este semn de Foc, ea - semn de Apă. în funcţie de cantitatea de apă care se aruncă peste foc, se pot obţine două reacţii: fie focul se stinge, fie apa se evaporă. Dar, oricum ar fi, unul dintre parteneri este „consumat", epuizat de energia celuilalt. Relaţia dintre cei doi este destul de dificilă,
pentru că sunt foarte diferiţi ca personali- j tate şi văd viaţa cu totul altfel. Bărbatul Leu este ambiţios, dur, energic, optimist, rapid în gândire şi reacţii, dominator şi libertin, iar femeia din zodia Peştilor este tocmai opusul: lentă, pasivă, introvertită, pesi­mistă, fidelă. Sensibilitatea ei excesivă, instabilitatea emoţională, faptul că trăieşte dramatic, cu capul în nori, cu un simţ al realităţii foarte puţin dezvoltat, fascinează numai pentru început Leul. Din păcate, acesta nu are răbdare cu capriciile şi toanele femeii, nu poate să-i înţeleagă felul de a gândi şi, deşi este un tip generos şi un bărbat iubitor, lângă ea devine neliniştit şi chiar agresiv. Cu timpul, o poate simţi ca pe o povară de care nu poate să scape. Ea iubeşte foarte intens, este capabilă de multe sacrificii pentru persoana iubită şi renunţă greu la aceasta, oricât de prost ar merge relaţia dintre ci. Femeia din zodia Peştilor devine dependentă de bărbatul ei şi ajunge să îl sufoce cu scene de gelozie, suferinţe teatrale, şantaje sentimentale şi tot felul de trucuri, pentru a-i atrage atenţia. Şi oricât de mult ii place Leului să fie în centrul atenţiei, o astfel de femeie este mult prea mult chiar şi pentru el. Nici din punct de vedere s.xual nu sunt compatibili.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții