Horoscopul Săptămânii 18-24 martie 2024

Horoscop Urania Provocări pentru Săptămâna 18-24 martie 2024 Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodi...

Trăsăturile generale zodia Capricorn

Written By NIKE B. on marți, 26 februarie 2013 | 12:29


Trăsături generale ale nativului din Capricorn

Capacitatea de a persevera, de a se concentra şi de a îndura orice fel de condiţii, numai şi numai pentru a reuşi, sunt primele trei trăsături re­levante ale nativului în Capricorn. în general, nativul acestei zodii este uşor de descris şi de identificat. Potrivit celor mai vechi precizări zo­diacale, Capricornul va avea o evoluţie ciclică, cu perioade de maximă desfăşurare de voinţă, de tenacitate şi de luptă pentru promovare socială, alternând cu prăbuşiri spectaculoase, după care vin iarăşi urcuşuri şi iarăşi coborâşuri... Prin urmare, asemănarea cu formidabila capră neagră, cu capra de munte, este cât se poate de potrivită. Acest animal rar şi sin­guratic, ambiţios, prudent, perseverent, graţios, măiestru în a evita peri­colele, poate fi un bun exemplu pentru oameni.
Capricornul este insistent, foarte lucid, dornic de câştig, chiar şi de dragul câştigului. Pentru a-şi atinge scopurile, nativul în Capricorn îşi va folosi tot arsenalul din dotare şi chiar şi pe cel de împrumut, la nevoie. Capri­cornul va încerca să fie convingător, să-şi facă un păienjeniş de relaţii, să pună la cale lovituri meşteşugite, în afaceri, dar şi în alte domenii în care activează. Fireşte, se va dovedi adaptabil şi, la nevoie, lup fiind, nu se va da în lături să îmbrace pielea oii. Activ în permanenţă, Capricornul va căuta noi şi noi metode pentru a izbândi, folosind, după caz, fără prea multe scrupule, diplomaţia sau forţa, cu toată seninătatea şi convingerea, pătruns fiind de ideea că aceasta e, la urma-urmei, lupta vieţii.

La fel ca Săgetătorul, şi Capricornul va face uz de experienţa sa şi nu va uita niciodată, nimic, din ceea ce îi poate fi de folos din aceasta. în atin­gerea ţelurilor sale - acestea ţinând mai ales de dorinţa de a se propăşi ma­terial - Capricornul va fi, la nevoie, chiar şi ascet, capacitatea sa de a eco­nomisi, de a se abţine de la bucuriile şi plăcerile vieţii fiind remarcabilă. Aparent, Capricornul este timid şi rezervat, putând avea chiar stări mai puţin mobilizatoare, contrare celor de agresivitate, de insistenţă perpetuă, de stăruinţă, de expansiune şi neodihnă.
In viaţa de zi cu zi, nativul în Capricorn se va afirma ca un bun organiza­tor, dar nu va organiza, totuşi, nimic de amorul artei, deoarece va dori să aibă şi el un ce profit. Foarte analitic, acest nativ va fotografia realitatea în toate amănuntele ei, orice imagine urmând a-i fi de folos într-un proiect sau altul. Cât despre relaţiile sale sociale, în mod obişnuit Capricornul trăieşte de unul singur, el are lumea sa, din care nu prea-i place să fie tulburat. Cu foarte mare greutate îşi va găsi un prieten în care să aibă încredere, şi asta nu din cauză că ar fi suspicios, că n-ar crede în oameni, ci pentru că ambiţiile şi stilul său de viaţă nu-i permit, adesea, nici măcar să se gândească la prietenie.
Astrologii au descoperit faptul că, pe acest fond mercantil, sau mai exact spus sub această platoşă de interese, planuri, idei, acţiuni, afecte anestezi­ate, în sufletul Capricornului se ascunde, totuşi, o rară sensibilitate. în ciuda avânturilor sale neostoite spre culmi, Capricornul nu este, totuşi, un optimist, el fiind obişnuit să pună răul înainte, sau să vadă, în mod obişnuit, doar partea goală a paharului, convins că numai aşa are de unde pierde în caz de nereuşită, că numai aşa se poate mobiliza, ori de câte ori este nevoie, pentru cele mai îndrăzneţe planuri.

Din toate aceste prezentări se poate constata, destul de uşor, că nativul acestei zodii va putea ajunge, uneori, să fie un singuratic şi un izolat chiar şi în propria familie. Datorită perseverenţei, ambiţiei, dorinţei neostoite de promovare, nativul în Capricorn îşi poate atrage desconsiderarea, dispreţul, criticile aspre ale celor din jur. La această situaţie contribuie şi faptul că nativului în Capricorn îi place, adesea, să discute în contradic­toriu, susţinându-şi ideile cu încăpăţânare. De altfel, nativul în Capricorn va dovedi, nu o dată, capacităţi reduse de negociere şi, mai ales, de co­laborare, el fiind convins că are o cale care este numai şi numai a lui şi, în consecinţă, nu este cazul să fie tulburat.
Ca şef, nativul Capricorn nu va fi aproape niciodată îndeajuns de mulţumit de performanţele sale şi ale grupului său, considerând că este loc, da, este loc, pentru mai mult şi mai bine. Din fericire, Capricornul va lua asupră-şi neîmplinirile, subordonaţii săi având, cu un şef ca el, bunul prilej de a duce o viaţă destul de tihnită, şeful fiindu-le pavăză garantată. Plus că vor putea fi şi siguri că sunt conduşi cu pricepere, Capricornul având reale calităţi de manager.
Se zice că, spre bătrâneţe, acumulând experienţă de viaţă şi valori mate­riale, nativul Capricorn îşi va putea permite, uneori, să propovăduiască şi să trăiască în spiritul marilor virtuţi. Dar toate acestea se vor lipi de el foarte târziu când, practic, nu-i mai sunt utile nici măcar lui, şi cu atât mai puţin celor din jur care, pur şi simplu, nu vor fi interesaţi de aşa ceva. Cât despre comportarea sa în dragoste, astrologii ne asigură că nativul Capricorn nu va fi altfel decât în viaţa de zi cu zi. Adică tot cu ambiţie, tot cu stăruinţă, tot cu insistenţă, tot cu planuri ultra. Totuşi, acest mod de a munci şi de a trăi va fi înfrumuseţat, mai ales în dragoste, de faptul că nativul în Capricorn beneficiază de un serios fond de cinste şi seriozi­tate, de consecvenţă şi verticalitate, precum şi de un intelect dezvoltat, de capacitate de creaţie şi, de ce nu, de o neaşteptată sensibilitate. Dar greul nu va fi depăşit chiar întotdeauna nici la acest capitol, deoarece spiritul năzuroasei capre de munte îşi va iţi coarnele, totul intrând, surprinzător de repede, în ceaţă... Acest nativ puternic şi dificil va găsi, însă, destul timp să ia, cu vârf şi îndesat, toate lecţiile de la viaţă şi să şi le însuşească şi chiar să şi le aplice, deoarece, potrivit astrologilor, Capricornul se numără printre cei mai longevivi oameni de pe faţa pământului.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții