Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024

Horoscop Special zilei de 17 aprilie 2024. Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodiile Berbec, Taur, Ge...

Trăsăturile generale ale nativului din zodia Fecioara

Written By NIKE B. on luni, 25 februarie 2013 | 06:54


Trăsături generale Fecioara

In toate zodiacele, nativul în zodia Fecioarei este prezentat ca un om vul­nerabil, sortit să sufere datorită bunătăţii sale.
In practică, însă, în viaţa de zi cu zi, vom putea constata că această afirmaţie este valabilă doar pe jumătate, uneori nici atât. Nativul în zodia Fecioarei se va comporta şi el, asemenea celorlalţi, ca un om viu, alcătuit din carne, sânge şi nervi, deci plin de freamăt în faţa vieţii. Faptul că se dovedeşte mai pur decât ceilalţi este, însă, pe deplin adevărat, de unde, de altfel vine, se pare, chiar şi numele zodiei.
Nativul în zodia Fecioarei este convins că puritatea, curăţenia sufletească şi trupească pot exista în faptele de zi cu zi, în gândire, în dragoste, în comportarea la serviciu, în afaceri şi acasă. Vânând idealul, nativul în zo­dia Fecioarei va avea un scop măreţ, încercând să purifice lumea, să-i facă pe ceilalţi mai buni şi mai toleranţi, chiar mai frumoşi, mai ales pe dinăuntru.
Nativul în zodia Fecioarei va fi convins că dezordinea, răul, agresivitatea acestei lumi pornesc din lipsa de igienă, mai ales din prea puţină igienă sufletească, oamenii întinându-şi sufletul. Este, de altfel, o întreagă filoso- fie aici, un discurs etic de excepţie şi aşa se şi explică, spun zodiacele, de ce mulţi nativi în zodia Fecioarei ajung mari lideri spirituali, guru, vraci, doctori, psihoterapeuţi, specialişti în terapii naturiste, consilieri în sporturi de întreţinere sau în alimentaţie raţională, ergo-terapeuţi. Având capacitate analitică deosebită, nativul în zodia Fecioarei va putea judeca şi diseca lumea în cele mai mici elemente componente, şi va încerca să o perfecţioneze pornind tot de aici, scopul fiind, desigur, purificarea ei. Datorită acestor capacităţi, nativul în zodia Fecioarei va avea la îndemână, aproape întotdeauna, argumente valide, plauzibile şi imbatabile, necesare atât în abordarea şi criticarea lumii din jurul său, cât şi a fiecărui semen în parte, în funcţie de păcate şi de inadvertenţele de la ideala puritate. Dincolo de această filosofie de viaţă, adesea inaplicabilă şi îndeobşte păguboasă, nativul în zodia Fecioarei este foarte muncitor şi foarte bine organizat în tot ceea ce face. Fiind căptuşit cu bune intenţii, nativul în zodia Fecioarei este un tip care pare a aduce liniştea mult dorită pentru cei din jurul său.

Evident, datorită credulităţii sale, deşi nu-i prost deloc, dar aşa îi este firea, nativul în Fecioară va avea şi nenumărate deziluzii, ajungând câteodată la stări de descurajare atotcuprinzătoare. în acele momente, nativul în zodia Fecioarei poate deveni de-a dreptul rău, fiind pornit să atace, cu şi fară motiv, să lovească cu vorba, să rănească pro­fund. Când va reveni să vadă urmările, va fi impresionat de puterea sa distructivă şi va regreta mult, autocritica fiindu-i cu mult mai puternică decât critica pe care o face, în mod cotidian, altora.
Capacitatea de a se concentra, de a munci cu înverşunare, de a-şi urmări ţelurile cu tenacitate, face adesea din nativii aflaţi sub semnele constelaţiei Fecioarei nişte exemplare foarte valoroase pentru omenire. Nu întâmplător, se spune despre mulţi dintre laureaţii Premiului Nobel în ştiinţe că ar fi nativi în zodia Fecioarei.
Iubitor de ordine şi de gesturi logice, nativul în Fecioară se va dovedi, aproape fără excepţie, un bun executant. în tot ceea ce gândeşte şi face, nativul în zodia Fecioarei va manifesta exactitate, precizie şi siguranţă. Dacă el hotărăşte să întreprindă ceva, apoi va duce la îndeplinire acea cauză, acea operă, fară să mai aibă nicio umbră de îndoială.
Se mai spune despre nativul în Fecioară că este un om care se aprinde repede dacă sesizează vreo neregulă sau vreo nedreptate, că este aprig în polemici, dar că, totodată, este înzestrat şi cu mari resurse de înţelegere faţă de ceilalţi. De altfel, un nativ în zodia Fecioarei va fi capabil să nego­cieze oricât, convins că întotdeauna există resurse pentru aşa ceva. Dispus la sacrificiu, acest nativ va munci câteodată din greu, pe mai multe fronturi şi, de multe ori, nu numai pentru el. Se va sacrifica şi pentru alţii, aşa cum se sacrifică şi pentru el, fară să facă vreo deosebire sau să aibă vreo frustrare.
Nativului în zodia Fecioarei îi place să înveţe şi să ştie cât mai multe din şi despre îndeletnicirile teoretice şi practice ale oamenilor.

Deşi analitic până în albul ochilor, nativul în zodia Fecioarei nu-şi va face probleme din fel de fel de fleacuri. Va fi activ şi interesat de multe aspecte ale vieţii, dar, în primul rând, de curăţenie, igienă şi alimentaţie raţională, plus terapiile alternative, dietele moderne, auto-construcţia spirituală şi fizică a organismului.
Nativul în zodia Fecioarei are o mare plăcere în a face evaluarea propriei existenţe, dar şi pe a altora, în felul său fiecare nativ de acest fel fiind ase­menea unui filosof.
Nativul Fecioară îşi poate schimba lesne aria de interese şi dispune de o atenţie mobilă şi uşor de focalizat. Se spune despre acest nativ că suferă foarte mult dacă, cu toată munca şi osârdia sa, este nevoit să-şi ducă viaţa de azi pe mâine. în aceste condiţii devine frustrat şi va avea, uneori la modul acut, senzaţia disipării psihice şi chiar fizice. Prin urmare, chiar şi el, nativul în zodia Fecioarei, poate traversa perioade de lipsă de vlagă psihică, practic nişte momente de incertitudine, uşor de depăşit, de altfel. Se spune că un asemenea impas, o asemenea cădere de tensiune va fi remediată chiar şi printr-un un pui de somn, când cel în cauză îşi va reve­ni pe încetul şi va fi, iarăşi, acelaşi campion al purităţii, ca la începuturi. Poate că şi datorită faptului că se remontează, că se reîncarcă rapid, nati­vul în zodia Fecioarei va fi longevivul cercului zodiacal, el rămânând cel mai mult de strajă acestei lumi, lume pe care se va strădui să o cunoască, dar pe care nu o va cuceri, totuşi, decât întâmplător.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții