Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024

Horoscop Special zilei de 25 aprilie 2024. Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodiile Berbec, Taur, Ge...

Horoscop Urania Capricorn anul 2016

Written By NIKE B. on miercuri, 16 decembrie 2015 | 07:49

Horoscop Urania pentru nativi din zodia Capricorn anul 2016

Cu Jupiter situat în casa a noua a Capricornului până în septembrie 2016, ţi se lărgeşte orizontul, atât fizic cât și şi mental. Fizic - prin călătorii şi contacte cu cei de departe, care te avantajează şi-ţi furnizează noi oportunităţi. Mental - printr-o implicare activă în acţiuni de natură culturală, ştiinţifică, universitară, editorială sau spirituală. Este vremea când poţi să simţi nevoia să accezi la o cunoaştere superioară, când te interesezi de subiecte importante, îţi doreşti să ştii mai multe, să te perfecţionezi, să te specializezi, să-ţi difuzezi informaţiile.

Se poate să te tenteze ideea de a adera la un curent de gândire anume, spiritual sau religios. În cazul acesta, trebuie să-ţi păstrezi raţiunea şi să te fereşti de mentorii lipsiţi de onestitate şi de falşii guru, care încearcă să-ţi imprime convingeri dubioase, manipulându-te cu concepte frumoase dar găunoase şi urmărind, de fapt, scopuri personale meschine. Jupiter este în opoziţie cu Neptun pe axa cunoaşterii, iar Neptun are darul de a te ademeni pe cărări greşite.

Cel mai bine ar fi să foloseşti forţa mentală pe care ţi-o dă Jupiter pentru studiu şi pentru consolidarea culturii generale. Rămâi cu picioarele pe pământ şi păstrează-te în limitele preceptelor morale tradiţionale, care cultivă cinstea, dreptatea, sinceritatea şi simţul onoarei!



În septembrie 2016, Jupiter intră în casa carierei Capricornului, promiţându-ți un an de succes, ascensiune şi prosperitate materială. Pitit în umbră, în casa a douăsprezecea a Capricornului, Saturn poate să-ţi coacă ceva neplăcut: o duşmănie ascunsă, o boală, o pierdere, o renunţare, un sacrificiu. S-ar putea să-ţi aducă o pagubă în casă, o supărare în familie, un necaz legat de un prieten ş.a. Saturn ți-ar putea submina sănătatea, tăcut şi progresiv, deci este bine să o monitorizezi non-stop.

Este recomandat să conduci prudent, sa verifici starea tehnică a maşinii şi să ai grijă în deplasări, fiindcă există un risc de accidentări. Fii cu ochii în patru, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016, când efectele saturniene sunt potenţate de prezenţa în casa a douăsprezecea a lui Marte, aflat în ciclul retrogradării.

Saturn face însă şi un lucru bun pentru Capricorni: îl ajută pe Uranus să-şi canalizeze şi să-şi sistematizeze forţa înnoitoare, care se va simţi mai ales la nivel de locuinţă şi proprietăţi. Este o perioada interesantă pentru a-ţi renova casa, pentru a-ţi schimba mobila, a-ţi amenaja grădina, a-ţi moderniza sediul firmei sau biroul.



Dragoste: 2016 nu promite evoluţii spectaculoase în viaţa de cuplu a Capricornilor. Pot exista excepţii, bineînţeles, în funcţie de particularităţile horoscopului personal, întocmit pentru locul, data şi ora exactă a naşterii. Dar pentru Capricorni, în general, anul se anunţă destul de liniştit. Relaţiile existente decurg în parametrii obişnuiţi. Iar dacă este să apară relaţii noi, e puţin probabil ca ele să nască pasiuni furtunoase sau cine ştie ce turbulenţe care să îţi afecteze semnificativ existenţa.Atracţiile se produc pe bază de afinităţi profunde şi au o evoluţie firească, în care pragmatismul joacă un rol destul de important. În 2016, Capricornii manifestă un interes mai mare pentru subiectele legate de cămin, locuinţă, familie. În această privinţă, lucrurile sunt complexe, putând apărea la fel de bine situaţii îngrijorătoare sau mari satisfacţii.

În plan amoros, o perioadă deosebită pentru Capricorni ar putea fi cuprinsă între 6 aprilie şi 13 iunie 2016, când Mercur se află în ciclul retrogradării în casa iubirii şi a sexualităţii Capricornului. Mercur este dornic de noutate şi experiment, este jucăuş şi plin de idei, dar poate fi inconstant şi frivol. Sunt şanse minime ca Mercur să îți aducă o legătură serioasă, dar îți poate aduce o idilă pasageră sau poate scoate în evidenţă anumite aspecte ale se_ualităţii. Este un interval bun pentru a citi sau a discuta mai mult despre s_x – niciodată să nu crezi că nu mai ai nimic de învăţat!

Mercur poate stimula naşterea unei relaţii la distanţă sau efectuarea unor drumuri cu caracter sentimental. Poate aduce Capricornilor şi probleme de comunicare, neînţelegeri şi încurcături, mai ales spre finele lunii mai şi în prima parte a lunii iunie 2016, când se va afla în opoziţie cu Marte. Primele două decade ale lunii mai 2016 pot fi însă pline de romantism şi senzualitate, fiindcă prin casa iubirii Capricornului trec şi Venus, planeta dragostei, şi Soarele, care aduce energie şi vitalitate. Alte perioade cu potenţial romantic pentru Capricorni sunt 23 ianuarie - 17 februarie şi 12 noiembrie - 7 decembrie, când Venus trece prin Capricorn (semn bun, fiindcă rareori Venus străbate de două ori un semn în acelaşi an), ultima jumătate din iunie şi prima jumătate din iulie. Octombrie stârneşte instinctele erotice şi tendinţele de cucerire.

Bani:Profesional, în 2016 Capricornii se află pe o pantă ascendentă. Jupiter, Marele Benefic, se află în zona superioară a horoscopului solar al Capricornului, cea care păstoreşte succesul şi înflorirea. Până în septembrie 2016, Jupiter se află într-o poziţie care favorizează studiile universitare şi post-universitare (masterate, doctorate), preocupările ştiinţifice şi culturale, contactele cu editurile şi publicaţiile de specialitate. Este o perioadă excelentă pentru desăvârşirea formării profesionale, pentru pregătirea în vederea afirmării ulterioare. În primele nouă luni din 2016 Capricornii au succes în activităţile care solicită intelectul superior, care vehiculează idei abstracte, teorii şi concepte. Pot să treacă un examen important, să publice articole, lucrări de cercetare sau chiar o carte.

În septembrie 2016, Jupiter ajunge în casa carierei Capricornului, unde va rămâne până în octombrie 2017. Tranzitul lui Jupiter prin casa carierei este cel mai clasic tranzit de reuşita profesională şi socială. Jupiter atrage şansa şi conjuncturile avantajoase, face să te afli în graţiile superiorilor, îţi dă entuziasmul şi puterea de a te avânta mai sus, de a cuteza să pui în practică idei şi proiecte ambiţioase, pe care altădată poate că n-ai fi îndrăznit să le abordezi. Îți aduce ascensiune, recunoaştere, faimă.

Jupiter în casa carierei Capricornului priveşte cu ochi buni iniţiativa în orice domeniu care te atrage, dar are (din nou!) o legătură specială cu mediul universitar, ştiinţific şi cultural şi poate să-ţi aducă avantaje în călătorii, în munca legată de străini, străinătate sau multinaţionale, dar şi în iniţiativele care au tangenţă cu mediul legislativ şi cu cel spiritual. În general, Jupiter îți oferă o perspectivă mai largă, îndemnându-te către extindere. Venus, Mica Benefică, trece prin Capricorn de două ori în 2016, iar acesta nu este doar un semn de şansă în dragoste, ci şi unul de intensificare a vieţii profesionale, fiindcă, pentru Capricorni, Venus este chiar stăpâna casei carierei. 2016 aduce Capricornilor bunăstare materială ca urmare a succesului în muncă, dar poate oferi, deopotrivă, perioade frustrante şi câştiguri neaşteptate.

Sănătate:S-ar părea că anul acesta zodia nașterii tale se numără printre semnele care resimt plenar influențele astrale la acest nivel. Deși nu se poate spune că te predispun la contractarea unor afecțiuni serioase, cert este că se prefigurează schimbări de substanță atât pe plan emoțional, cât și-n felul în care privești viața și lumea înconjurătoare. Străduiește-te să nu li te împotrivești! Începutul (8-26 ianuarie) și sfârșitul de an (din 19 decembrie încolo) sunt marcate de retrogradările lui Mercur în zodia nașterii tale, deci nu-i de mirare dacă te deschizi cu dificultate în fața celorlalți. Pentru că nu verbalizezi cu prea mare ușurință lucrurile prin care treci, vizitele la medic din aceste zile se pot dovedi un eșec deoarece nu-ți poți așterne-n cuvinte simptomele.

Peste cea dintâi retrogradare mercuriană se suprapune prima lună a celei jupiteriene în Fecioară care se-ntinde din 8 ianuarie până-n 10 mai. Concepțiile tale despre sănătate și vindecare se pot zgudui din temelii, pierzându-ți încrederea în doctori sau în medicina alopată. Se anunță risc de diagnosticare greșită între 31 august și 22 septembrie când Mercur tranzitează invers Fecioara. A treia planetă care se mișcă-ndărăt în 2016 prin semnul în care te-ai născut este Pluto (18 aprilie-27 septembrie). Pe tot parcursul anului, dar îndeosebi în această perioadă, transformările care au loc în interiorul tău se reflectă în felul în care arăți. Chiar și-n cazu-n care schimbările de fizionomie și stil vestimentar nu sunt radicale, ceilalți vor observa că nu mai ești cel/a din trecut.

Dacă tu sau partenerul suferiți de coxartroză, de la finele lui martie până la mijlocul lunii iulie, adicătelea cât Saturn retrogradează prin Săgetător, poate fi dificil să țineți boala sub control, mai ales între 18 aprilie și 25 mai când și Marte se plimbă în sens invers prin aceeași zodie. Tot în acest interval, crește riscul displaziei de șold în cazul nativilor/elor maturi/e ai/le acestui semn. După cum spuneam, anul 2016 te provoacă să-ți reevaluezi nu numai imaginea pe care o ai despre propria persoană, ci și sistemul de valori, principii și credințe după care te ghidezi. Este bine de știut că eventualele amenințări la adresa sănătății tale pot avea drept cauză spirituală teama, mai mult sau mai puțin conștientă, de a te aventura în necunoscut. Îndrăznește mai mult!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții