Horoscop special Începe sezonul Taurului aprilie-mai 2024

Horoscop special Ce aduce sezonul Taurului Horoscop zilnic. Horoscop Urania săptămânal, predicții și previziuni astrologice 2024. Vezi...

Horoscop Urania Berbec anul 2016

Written By NIKE B. on miercuri, 16 decembrie 2015 | 08:46

Horoscop Urania pentru nativi din zodia Berbec anul 2016

În 2016 Berbecii continuă să resimtă impulsul novator care îi îndeamnă să facă schimbări, să aducă ceva proaspăt şi inedit în viaţa lor, să recurgă la modernizări sau upgrade-uri, să se reinventeze. Toate acestea fiindcă Uranus este, în continuare, la treabă în Berbec.

Merită subliniat un aspect: din cauză că Uranus se află în trigon cu rigurosul Saturn, nu sunt favorizate schimbările spontane, cu efect imediat, ci doar cele care au în spate o analiză prealabilă, o strategie cu bătaie pe termen lung. Totuşi, indiferent cât de profund şi serios ai privi lucrurile, este recomandat să te ferești de dogme, idei fixe şi abordări rigide. Susţine-ţi convingerile cu moderaţie şi caută să priveşti situaţiile şi din perspectiva celorlalţi!

Cu Saturn în tranzit prin casa a noua a Berbecului, 2016 şi 2017 sunt ani de reorganizare a scărilor de valori, de aprofundare a teoriilor şi conceptelor, ani importanţi pentru edificarea sau desăvârşirea propriei filosofii de viaţă. Iar dacă se întâmplă uneori să ai senzaţia că ţi se restrânge orizontul, este doar fiindcă este necesar ca aria cunoaşterii să fie explorată mai în adâncime.



2016 este pentru Berbeci un an excelent în ceea ce privește studiul, perfecţionarea profesională şi pregătirea terenului pentru ascensiunea în carieră. Acest an poate să aducă Berbecilor destule satisfacţii în muncă: oferte de lucru interesante, recompense pe măsura eforturilor (şi chiar peste!), evidenţiere crescută, aprecieri etc.

În prima parte a lui 2016 este recomandat să păstrezi o anumită prudenţă financiară, să te fereşti de deciziile hazardate şi de erorile de apreciere privind resursele şi posibilităţile. Noi colaborări sau contracte sunt de aşteptat în ultimele luni ale anului.

Berbecilor li se recomandă, de asemeni, să fie precauți şi în ceea ce privește călătoriile la distanţă şi contactele cu străinii sau cu cei aflaţi departe. Relaţional, primele opt luni ale lui 2016 nu par a se distinge prin întâmplări extraordinare. În septembrie, însă, Jupiter intră, plin de frumoase promisiuni, în casa cuplului Berbecului, unde va rămâne pentru mai bine de un an de zile.



Dragoste:După un 2015 intens şi, probabil, foarte solicitant pentru Berbeci, anul 2016 debutează într-o notă oarecum neutră. Ianuarie, februarie şi prima decadă din martie par să pună relaţiile Berbecului în legătură cu dezvoltarea personală, cariera şi vizibilitatea publică. Deşi nu excelează în căldură şi intimitate, viaţa în doi a Berbecilor stimulează extinderea orizontului mental şi consolidarea poziţiei în societate. Este un leit-motiv care revine în atenţie începând din toamna 2016 şi mai ales în ultimele două luni şi jumătate ale anului. Ultimul trimestru ar mai putea fi marcat de o creştere a aşteptărilor pe care le ai cu privire la persoana de alături, eventual de o realizare importantă sau de o avansare a acesteia.

Romantismul se face simţit din plin în aprilie 2016, când trecerea lui Venus prin Berbec aduce cu sine senzualitate, sete de dragoste, o mai mare putere de seducţie, noroc şi armonie în cuplu. Senzualitatea se manifestă din nou cu mare forţă în iulie-august 2016, când Venus şi apoi Soarele trec prin casa erotismului Berbecului. Intervalul scoate în evidenţă relaţiile mai ales în ceea ce privește tendinţele pasionale, intensificarea emoţiilor, stimularea impulsului sexual şi înmulţirea ocaziilor care înlesnesc apariţia sau înflorirea iubirii. Septembrie este o lună de referinţă pentru 2016. Pe data de 9, Jupiter, Marele Benefic, păşeşte în casa cuplului Berbecului, unde va rămâne până pe 10 octombrie 2017. Asta înseamnă mai bine de un an de înflorire relaţională.

Cu Jupiter în casa cuplului Berbecului, tu şi perechea puteţi avea succes în îndeplinirea obiectivelor comune, duceţi o viaţă socială mai veselă şi mai activă, călătoriţi spre destinaţii mai îndepărtate etc. Prin relaţii te împlineşti sentimental şi iţi poţi lărgi orizontul - fizic, cultural, spiritual. Intervalul de un an care începe în septembrie 2016 poate să aducă în viaţa Berbecilor o nouă dragoste sau oficializarea legăturii existente. Acolo unde relaţia nu corespunde, poate să aducă o despărţire care, chiar dacă pare iniţial traumatizantă, trebuie privită de fapt ca o eliberare, ca o deschidere a unei porţi către alte posibilităţi. Revenind la septembrie: este cea mai fericită lună din 2016 fiindcă, pe lângă debutul anului jupiterian, în casa cuplului Berbecului mai are loc și tranzitul planetei Venus şi o frumoasă conjuncţie Soare-Jupiter.

Bani:Cu Jupiter, Marele Benefic, în casa muncii Berbecului, primele opt luni ale lui 2016 îţi pot procura satisfacţii, mai ales că Jupiter face un frumos trigon cu Pluto, aflat în casa carierei Berbecului. Acest trigon are un efect de regenerare, reajustare, reconfigurare, îţi stimulează spiritul întreprinzător şi încrederea în propria-ţi capacitate de realizare. Concomitent, Jupiter face însă un careu cu Saturn şi o opoziţie cu Neptun, semn că va trebui să lupţi pentru a învinge unele obstacole şi pentru a face lumină în nişte situaţii confuze, neclare, îndoielnice. În ianuarie-februarie 2016 ciclul retrogradării lui Mercur, care vizează casa carierei Berbecului şi casa susţinătorilor şi a activităţilor de grup a Bebecului, te invită la o analiză a scopurilor şi a mijloacelor şi se poate solda cu unele reconsiderări şi decizii. Tot atunci ar putea reveni în atenţie un proiect mai vechi.

În august şi septembrie 2016 Mercur se află din nou în ciclul retrogradării, pe care şi-l petrece de data asta în casa muncii Berbecului. Sunt luni aglomerate, stresante, care pun accentul pe efort intelectual, comunicare, calcule, documente. Cu Marte în casa carierei Berbecului, ultimele luni din 2016 aduc multă ambiţie, hotărâre şi eficienţă. O veste bună: începând din septembrie 2016, Jupiter facilitează apariţia unor noi contracte, parteneriate şi alianţe avantajoase, care se anunţă a fi durabile. În privinţa banilor, primele trei trimestre din 2016 sunt foarte dinamice pentru Berbeci, dar îi pot predispune la decizii impulsive sau neinspirate, la complicaţii si pierderi. Toate astea din cauză că ciclul retrogradării lui Marte afectează una dintre casele financiare ale Berbecului (casă pe care o și guvernează, de fapt) și, în plus, cuprinde perioade în care Marte este dezavantajat de vecinătatea cu Saturn.

Eventualele oportunităţi apărute în ianuarie-februarie 2016 pot fi înşelătoare, iar a doua jumătate a lui aprilie și lunile mai, iunie şi august pot fi de-a dreptul critice. Ca idee generală, până în toamnă iniţiativele financiare trebuie privite cu multă prudenţă. Riscul e un lux pe care nu ţi-l poţi permite. Atenţie, mai ales, la tot ce are tangenţă cu băncile, fiscul, asigurările, evidenţele contabile, împrumuturile, banii partenerilor şi ai asociaţilor! Deşi este agitată şi predispune la conflicte, perioada poate fi interesantă pentru Berbeci sub aspectul recuperării unor valori. Așadar, în plan profesional şi financiar, 2016 este un an provocator, dificil, care invită la reorganizare, dar are un important potenţial de creştere.

Sănătate:Pe lista ta de priorități pe 2016, sănătatea ar trebui să ocupe locurile fruntașe. La acest nivel, lecția pe care ți-o oferă astrele spre asimilare este aceea că "prevenția este mama sănătății", semn că dacă acorzi atenția cuvenită acestui sector de viață, astrele vor avea grijă să nu-ți aducă-n cale probe dificile de trecut. Așadar, un cuvânt greu de spus îl are atitudinea ta față de propriul organism. Primele cinci luni ale anului stau sub influența retrogradării lui Jupiter prin Fecioară căreia-i corespunde casa sănătății din horoscopul tău general, indiciu clar că dacă din august 2015 încoace nu ți-ai reevaluat stilul de viață și alimentație și n-ai adus ajustările necesare, e posibil să te confrunți cu urmările delăsării, ale privațiunilor, dar mai ales exceselor pe care le-ai practicat.

De la jumătatea lui iunie până spre sfârșitul lunii noiembrie, altfel spus cât Neptun se mișcă-ndărăt prin Pești, pot reveni în peisaj vechi afecțiuni tratate superficial, incorect sau care s-au vindecat de la sine. Pune-te în temă cu istoricul medical al familiei tale pentru a afla dacă e cumva posibil să dezvolți boli ereditare. Luptă împotriva tendinței de a-ți neglija sănătatea. Începând cu sfârșitul lui iulie și până la finele lui decembrie, migrenele, fluctuațiile de tensiune arterială, dar și riscul de a te accidenta din pricina repezelii ți-ar putea ca târcoale mai mult decât în mod normal, cel mai probabil din pricina faptul că-ți gestionezi cu dificultate energia, dar mai ales stările de nervozitate și irascibilitate. Indicat ar fi să le "arzi" productiv, practicând regulat sport.

În perioada cuprinsă între finele lui august și sfârșitul lui septembrie, mai exact pe parcursul retrogradării lui Mercur prin Fecioară, recomandabil ar fi să te informezi, direct de la sursă, ce schimbări ar trebui s-aduci rutinei și dietei tale pentru a te menține în parametri optimi. Dacă e cazul, evită să te tratezi după ureche și din auzite pentru că poți face mai mult rău decât bine. Aspectele pe care le formează Jupiter, Saturn și Neptun anul acesta indică faptul că bunăstarea ta fizică, dar și mentală depind în mare măsură de capacitatea ta de a-ți construi și a te ghida după o filozofie de viață sănătoasă. Atâta timp cât duci un stil de viață echilibrat, gândind pozitiv și păstrându-ți echilibrul sufletesc, nicio provocare pe acest plan nu va fi prea mare pentru tine.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții