Horoscop special Începe sezonul Taurului aprilie-mai 2024

Horoscop special Ce aduce sezonul Taurului Horoscop zilnic. Horoscop Urania săptămânal, predicții și previziuni astrologice 2024. Vezi...

Horoscop Urania Balanta anul 2016

Written By NIKE B. on miercuri, 16 decembrie 2015 | 08:07

Horoscop Urania pentru nativi din zodia Balanta anul 2016

2016 este un an mixt, care iţi dă bătăi de cap dar îţi poate aduce şi mari împliniri. Pe tot parcursul lui 2016, Saturn se află în casa a treia a Balanței, care are de-a face cu mintea şi comunicarea. Interesele intelectuale sunt acum mai profunde, mai serioase, iar judecata mai înţeleaptă.

Poate că venit vremea să faci un efort mental susţinut: să redactezi o lucrare la care te gândeşti de mult, să începi studiul unei limbi străine cu gramatică dificilă, să înveţi pentru un examen pe care l-ai tot amânat, sau - de ce nu? - să te apuci de şah. Ideea e că în 2016 ai putere de concentrare şi ai face bine să o foloseşti. Iar dacă te mai apucă uneori melancolia şi vezi lucrurile în culori mai sumbre, să-ţi spui: "Aha, ăsta este Saturn!" şi să nu-l laşi să-ţi altereze starea de spirit.

În 2016 unele dintre cele mai importante evenimente pentru Balanțe vizează relaţiile. Tendinţa de bază este de consolidare, dar pe baze noi. Se produc anumite schimbări care avantajează pe termen lung viaţa de cuplu a Balanțelor, dar pentru asta este posibil ca iniţial să trebuiască să traversezi o perioadă mai turbulentă, eventual să iei nişte decizii pe care, cel mai probabil, le-ai tot amânat.



Şi viaţa profesională ar putea trece printr-o perioadă oarecum fluctuantă în prima parte a lui 2016, când se pare că te afli în căutare de soluţii menite să o facă mai rentabilă şi, totodată, mai plăcută. În ceea ce priveşte sănătatea Balanțelor, este un sector care cere monitorizare continuă până în septembrie 2016.

Asta din cauză că Jupiter, stăpânul casei bolilor Balanței, formează o opoziție cu Neptun, aflat în casa bolilor, opoziție care este susceptibilă să-ţi creeze neplăceri. Așadar, până în septembrie 2016 este recomandat să eviţi excesele, să încerci să adopţi un stil de viaţă cât mai ordonat şi să îţi faci controalele medicale necesare, ori de câte ori este nevoie.

În caz de complicaţii, este bine să ceri şi o a doua părere. Situaţia generală se îmbunătăţeşte vizibil începând din septembrie 2016, când Jupiter intră în Balanță (pe data de 9). Jupiter îţi redă siguranţa şi încrederea, îţi insuflă energie şi vitalitate şi îţi aduce realizări în mai toate domeniile de viaţă.



Dragoste:La fel ca în ultimii câţiva ani, şi în 2016 trăieşti cu Uranus în casa cuplului Balanței. Uranus este o planetă iubitoare de nou şi de libertate, care detestă rutina şi te provoacă mereu să reinventezi viaţa în doi. Are un efect electrizant, dar o acţiune imprevizibilă şi discontinuă, care este posibil să ţi se fi părut în diverse ocazii destul de deranjantă, având în vedere că Balanţele iubesc armonia şi sfânta cale de mijloc. Din fericire, în ultimii doi ani pe care îi mai are de petrecut în casa cuplului Balanței (2016 şi 2017) Uranus va fi ancorat de un trigon cu Saturn. Este un aspect stabilizator, care aduce o oarecare ordine şi logică în viaţa sentimentală sau conjugală. Sub oblăduirea trigonului Uranus-Saturn, schimbările sau înnoirile sunt plănuite sau controlate şi au ca scop ameliorarea relaţiei. Asta, ca idee generală.

În detaliu, o bună parte din 2016 s-ar putea să fie încă presărată cu peripeţii. De vină este Marte, stăpânul casei cuplului Balanței, care va fi în ciclul retrogradării din ianuarie până în septembrie 2016. Ciclul va cuprinde două semne, Scorpionul şi Săgetătorul, respectiv două case ale Balanței: casa banilor şi casa comunicării. Acestea sunt probabil subiectele care îți motorizează relaţia, dar care pot, deopotrivă, să constituie sâmburele eventualelor neînţelegeri sau neplăceri.

Complicaţiile sau evoluţiile atipice tind să apară mai ales în perioada când Marte este efectiv retrograd: de la jumătatea lui aprilie până la sfârșitul lui iunie 2015. În acest interval ar fi de preferat să nu iei decizii importante cu privire la parteneriate, fiindcă nu ai toate datele necesare unei hotărâri corecte şi fiindcă este posibil ca ulterior fie să te răzgândeşti, fie să apară consecinţe pe care nu le-ai anticipat. Prudență mai ales între 17 aprilie şi 27 mai 2016! În esenţă, însă, anul 2016 este bun pentru Balanțe, iar ultimul trimestru are tot ce-i trebuie pentru a fi de-a dreptul fericit. Cea mai grozavă lună este septembrie. Dar romantice şi pasionale sunt şi a doua jumătate a lui februarie, prima jumătate a lui martie, lunile iulie şi decembrie.

Bani:Începând din 2012 încoace, 2016 este primul an în care Saturn nu-şi mai vâră coada în afacerile Balanțelor. Gata cu restricţiile, pagubele, piedicile şi întârzierile! 2016 este un an foarte activ pentru Balanțe în plan financiar, marcat de iniţiative şi decizii, mai ales în prima sa jumătate. Marte, stăpânul casei banilor Balanței, se află în ciclul retrogradării, iar o bună parte a cestui ciclu o petrece chiar în casa banilor Balanței (ianuarie-februarie și iunie-iulie). Este clar că începi să cauţi asiduu soluţii financiare convenabile, că te agiţi pentru o creştere a veniturilor şi că vrei să pui pe roate acest domeniu. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Marte vrea să te stresezi pentru bani şi este mai bine să acţionezi voluntar şi conştient în acest sens. Altfel, cine ştie dincotro apare stresul şi cu ce probleme trebuie să dai piept.

Între altele, retrogradarea lui Marte poate să determine o revizuire a metodelor de câştig sau să readucă în atenţie o iniţiativă mai veche, nefinalizată. În varianta negativă, Marte te poate pune să scoţi din buzunar nişte bani pentru a regla restanţe sau datorii neglijate. Pe lângă casa banilor, ciclul retrogradării lui Marte mai prinde şi casa intelectului, a comunicării, a mişcării şi a dexterităţii Balanței. Este de aşteptat să existe o legătură între semnificaţiile celor două case. De exemplu, să găseşti un serviciu sau să dezvolţi un business care îţi aduce venituri din susţinerea unor conferinţe, din redactarea unor lucrări, traduceri, editare de pagini de web, calcule, informatică, activităţi manuale etc. Gama de posibilităţi este foarte largă. Activitatea poate presupune multe deplasări, o corespondenţă intensă, întâlniri numeroase, discuţii, negocieri.

Colaborările sunt și în 2016 importante pentru Balanțe. Trigonul format de Uranus, aflat în casa parteneriatelor Balanței, cu Saturn, favorizează fondarea unor colaborări serioase, constante şi trainice. Marte, stăpânul casei parteneriatelor Balanței, ar putea face, însă, unele valuri, din dorinţa de a aduce lucrurile pe făgaşul dorit: te poate stimula să-ţi selectezi relaţiile de lucru sau să tranşezi situaţiile neclare sau neconvenabile. Perioada de căutări şi reajustări durează până spre toamnă. În septembrie 2016, însă, în Balanţă intră Jupiter, Marele Benefic, pus pe fapte mari. Începe, astfel, o perioadă de un an de dezvoltare, succes, realizări şi bunăstare.

Sănătate:Pare-se că cel puțin în prima parte a lui 2015 astrele nu ți-au dat motive de îngrijorare în privința sănătății, dar situația s-a schimbat nițel începând cu mijlocul lunii august. E drept că tranzitul lui Jupiter prin Fecioară căreia-i corespunde casa sănătății mentale din horoscopul tău general poate avea efecte benefice miraculoase, dar ține cont că poate să acționeze ca o sabie cu două tăișuri. Dacă nu te-ai pus până acum în temă cu istoricul medical al familiei tale, e posibil să te silească retrogradarea Marelui Benefic s-o faci în perioada cuprinsă între începutul lui ianuarie și prima decadă a lunii mai. Dacă știai sau afli că tu ori partenerul de viață sunteți predispuși genetic la obezitate, diabet sau hipoglicemie postprandială, țineți-vă sub atentă supraveghere în aceste luni.

Având totuși în vedere faptul că Fecioara tronează peste subconștientul tău, este de așteptat ca pe parcursul aceluiași interval să te preocupe mai mult decât în mod obișnuit atingerea unei prefecțiuni fizice nerealizabile. Poți fi tentat să urmezi cure de slăbire spartane, iar lipsa rezultatelor sau faptul că nu se ridică la nivelul tău de așteptări te poate propulsa într-o depresie. De la mijlocul lui iunie până la finele penultimei decade a lunii noiembrie, altfel spus cât Neptun retrogradează prin Pești, poți ajunge să-ți ieși din formă, cel mai probabil pentru că încuviințezi satisfacerea prea multor pofte culinare, viciile ca fumatul sau alcoolul scapă de sub control ori pentru că te pricopsești/recidivează o afecțiune care nu poate fi depistată și vindecată prea ușor.

Traiectoria inversă prin Fecioară urmată de Mercur de la finele lui august și până la sfârșitul lui septembrie semnalează faptul c-ai putea fi în pericol de a ceda ipohondriei, sacrificându-ți liniștea și echilibrul interior pe altarul simptomelor imaginare sau autoinduse. A fi cel mai aspru critic al propriei persoane poate veni în detrimentul tău pe parcursul acestui interval de zile. Începând cu luna septembrie, odată cu intrarea lui Jupiter în zodia nașterii tale, e posibil ca silueta ta să se rotunjească vizibil. Dar cum prima jumătate a lui 2016 stă sub influența axei Fecioară-Pești, este bine de știut că ești susceptibil la a dezvolta alergii, segmentele corpului vizate în acest an fiind acelea care sunt expuse schimbărilor de mediu și substanțelor periculoase.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții