Horoscopul Săptămânii 18-24 martie 2024

Horoscop Urania Provocări pentru Săptămâna 18-24 martie 2024 Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodi...

Trăsăturile generale ale nativului în Berbec

Written By NIKE B. on miercuri, 20 februarie 2013 | 16:09

Trăsături generale Berbec

Toate zodiacele vorbesc despre Berbec ca despre o fiinţă deosebit de solidă din punct de vedere fizic şi, mai ales, spiritual. în viaţa de fiecare zi, Ber­becul este o piatră tare, de care acţiunile celorlalţi se izbesc precum va­lurile mării de o stâncă. O confruntare directă cu un Berbec este de evitat aproape întotdeauna, recomandându-se căi mult mai subtile pentru a-i schimba ţelurile sau chiar pentru al înfrânge. Berbecul este adeptul lu­crurilor clare, al sincerităţii adeseori dureroase, al mersului drept la ţintă. Făcut pentru a fi lider, Berbecul va dori să conducă şi în dragoste, şi să-şi impună punctul de vedere chiar şi într-o dragoste platonică. Foarte mo­bil, cu idei pe care le urmăreşte cu încăpăţânare, uneori inflexibil, sigur pe el, lipsit de teamă sau capabil să-şi ascundă teama, Berbecul va iubi confortul traiului cotidian şi siguranţa zilei de mâine, fiind orientat pen­tru a-şi împlini aceste deziderate fără ezitare. Berbecul va avea, aproape întotdeauna, un program de viaţă clar, program pentru care se va şi bate la nevoie.

Este, prin urmare, o persoană nu întâmplător agresivă, cu a-fectele în mişcare, chiar egoistă. Berbecul va căuta, mai mereu, idei noi, şi-şi va face planuri chiar dacă nu are neapărat nevoie de ele. Se va apăra cu exactitate, cu maximum de precizie şi cu convingerea că dreptatea este de partea lui. S-ar putea spune despre Berbec că este aidoma unui uriaş arici, de a-i cărui ţepi nu poţi trece decât punând în mişcare multă pricepere, şi tact cât încape. Pe acest fundal al personalităţii Berbecului este normal să întâlnim complexe de superioritate, suficienţă, chiar aroganţă, calităţi uneori greu de suportat într-o relaţie de dragoste. Că există şi satisfacţii formidabile într-o asemenea relaţie, este indiscutabil, dar ca orice lucru de mare preţ, acestea se vor obţine cu efort. Din punct de vedere mental, Berbecul este foarte puternic, psihicul său fiind rezistent la aproape orice acţiune de destabilizare. Se mai spune despre Berbec că este purtătorul unui talent, că este imposibil ca bărbatul sau femeia Berbec să nu aibă un talent care, adesea, va sta ascuns precum o perlă într-o banală scoică din mare. Prin urmare, acest talent ar putea rămâne nedescoperit chiar şi o viaţă întreagă. Capabil de efort fizic susţinut, Berbecul poate fi, totodată, şi un intelectual cu activităţi de cursă lungă.

Fiind puternic, Berbecul este convins că are de unde risipi, atât în dragoste, cât şi în celelalte domenii ale vieţii de zi cu zi. Este, desigur, un generos, şi poate fi clasificat chiar ca un om milos, deşi sufletul său nu se înmoaie cu una, cu două. O dată cucerit, un Berbec oferă satisfacţii deosebite celui care a reuşit să-i intre în graţii. Uneori Berbecul manifestă un comportament apăsător, chiar insuportabil, fiecare Berbec putând fi un mic despot. Iute la mânie, Ber­becul va reuşi să remedieze cu pricepere stricăciunile făcute în relaţiile sale, adăugând, ca bonus, ceva în plus şi tratând totul cu o seninătate de tipul "nu-i nimic, a trecut acceleratul".
în relaţia de căsătorie, de concubinaj sau de prietenie avansată, Berbecul devine un căutător al perfecţiunii, impunându-şi în primul rând sieşi acest lucru, dar şi partenerului. De aceea, pentru ca o relaţie cu Berbecul să meargă, unul dintre parteneri va trebui să se supună fără drept de apel, lăsându-1 pe tiranul Berbec să-şi facă numărul şi apoi să revină la sen­timente mai bune. Şi trebuie spus că, aproape întotdeauna, Berbecul va reveni la sentimente mai bune. Sănătatea sa fizică şi psihică, puterea fizică şi cea mentală îl vor impulsiona pe Berbec, fără greş, pe calea clocotitoare a vieţii. Şi, totuşi, Berbecul este un singuratic, dar un singuratic râvnit. La întrebarea, firească, de ce este, totuşi, atât de dorit imposibilul Berbec într-o relaţie afectivă, nimeni nu poate da prea multe explicaţii. Cert este că vitalitatea sa va acţiona ca un magnet asupra celor din jur. De altfel, după cum se ştie, astrologii au căzut de multă vreme de acord că Berbecul este cea mai activă zodie.
Luptător dăruit, fără astâmpăr, remarcat printr-o exprimare directă şi mult prea sinceră, Berbecul nu va înţelege, uneori, rostul negocierii, al uzanţelor diplomatice şi chiar sociale. El este pentru acţiune, fiind mai degrabă adeptul procedurilor potrivit cărora întâi se taie şi apoi se numără. Asta nu înseamnă că nu dispune de o foarte bună intuiţie, care funcţionează, de regulă, fără greş şi îl şi pune, rapid, în mişcare.

Vai însă de Berbecul care are o intuiţie ceva mai şchioapă! Acţiunile lui vor fi un dezastru, făcând prăpăd de jur-împrejur. Intuiţia şi înclinaţia naturală spre acţiune, spre iniţiativă, spre explorare şi pionierat fac din Berbec, să nu uităm asta, un deschizător de drumuri, un descoperitor, un personaj care împinge lucrurile înainte, chiar pe căi periculoase, dar care pentru el par să nu conteze. Important pentru Berbec este să se manifeste ca atare, mânat de stele şi impulsuri, stăpânit de o încredere în sine de nezdrun­cinat.
Luptător de rasă şi conducător de excepţie, Berbecul se înscrie în logica neastâmpărului omenesc în faţa Vieţii, colorând-o cu faptele sale guver­nate, de cele mai multe ori, de intuiţie şi logică. O logică ale căror resor­turi sunt, câteodată, greu de identificat la prima vedere, şi chiar şi mai târziu, dar care se înscriu, în cele din urmă, în matca tuturor lucrurilor şi

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții