Horoscopul zilei de 20 martie 2024

Horoscop Special zilei de 20 martie 2024. Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodiile Berbec, Taur, Gem...

Trăsăturile generale ale nativului din zodia Leu

Written By NIKE B. on duminică, 24 februarie 2013 | 16:54


Trăsături generale Leu

Cei călăuziţi de însuşi zeul Soare erau consideraţi, în vechime, ca fiind oamenii cu cele mai multe calităţi. Prin tradiţie, zodia Leului este socotită cea mai bună dintre zodii. Deasupra ei va sta Soarele, adică regele vieţii pe pământ.
Femeia Leu va fi, dincolo de defectele ei, o regină a feminităţii, iar bărbatul Leu un monument al virilităţii în toate datele sale naturale. As­trologii afirmă că Leul este împodobit cu o serie întreagă de calităţi dintr cele mai frumoase: cinste, demnitate, omenie, sinceritate, sensibilitate, loli ianţă, inteligenţă, înţelepciune, frumuseţe, uneori având şi câte un talent artistic. Mai mult decât atât, nativul în zodia Leului va afişa şi un aer de infailibilitate, de suficienţă bine argumentată, de încredere maximă in propria persoană. Desigur, e greu de crezut - şi viaţa demonstrează din plin acest lucru - Leul nu este un om perfect şi nu se comportă nicidecum cu un om perfect. Trăind în societate, el se va molipsi, atât de cele bune, cat şi de cele rele, şi va trebui, ca orice om, să le ţină piept. Nativul în Leu (mai ales bărbatul) va avea mare succes ca şef, inspirând celor din subor­dine siguranţă şi încrederea că se află pe drumul cel bun. Foarte autoritar, Leul nu va accepta cu prea mare uşurinţă să fie contrazis. (lei din jurul său ştiu acest lucru şi îl lasă, adesea, în apele sale.
Datorită personalităţii sale puternice, Leul dă impresia, mai cu seamă în societate, că ocupă loc mult, că mereu ceilalţi trebuie să-i facă lui loc, că trebuie să i se dea în mod special spaţiu de viaţă şi de lumină şi, pe deasupra, să i se acorde şi atenţie.

Nativul în Leu nu va iubi inactivitatea, moartea spiritului sau atitudinea umilă. Mereu, el se va purta ca un om puternic şi chiar va dovedi că este puternic. în preajma lui este aproape imposibil să fii deprimat, să nu fii optimist, să nu visezi, în rând cu el, la cine ştie ce minune din lumea asta. Se spune că nativul Leu va căuta cu insistenţă bucuriile vieţii, iar atunci când le va afla, va trăi intens, cu toată fiinţa sa. Mort după putere, dornic să dea ordine, iar alţii să i se supună, Leul are toate calităţile pentru a fi conducător de oameni. Nimic nu-1 va convinge pe el că locul său nu este în fruntea celorlalţi. Din păcate, mult prea entuziasmat şi greu de strunit, Leul va greşi nu o dată. Deşi cu aptitudini de conducător, Leul se va dove­di în unele cazuri un administrator mediocru, salvându-1 de la eşec doar capacitatea sa de convingere, farmecul personal, relaţiile, insistenţa şi, de ce nu, cutezanţa.
Regele Leu va fi curajos şi va juca, nu o dată, totul pe o carte.
Spirit mobilizator, Leul va obţine succese în locuri unde lucrează oa­meni mulţi, aceştia urmându-1, mai totdeauna, fară a-i cere prea multe explicaţii, spre mirarea unor observatori.
Exigent cu sine, Leul refuză eşecurile, dar nu-i plac nici situaţiile dulci- amărui, el fiind duşmanul jumătăţilor de măsură şi al lui “Merge şi-aşa!”. Dintre toţi Leii, o fire ceva mai slabă va avea cel născut în prima decadă a intervalului zodiacal, puterea psihică, mentală crescând, însă, pe măsură ce zodia se maturizează.
Astrologii afirmă că putem întâlni şi Lei puternici în sens negativ, adică persoane care pot întruni în personalitatea lor calităţi negative puternice, aşa cum cei mai mulţi dintre Lei poartă în fibra fiinţei lor, în mod obişnuit, calităţi pozitive accentuate, bine conturate, strălucitoare. Prin urmare, Leul poate fi corect, frumos şi deştept, dar pot fi întâlnite şi persoane native în această zodie care au un comportament egoist, fiind petrecăreţe, intolerante, risipitoare, asociale. în legătură cu această constatare putem spune că, din fericire, datorită firii deschise a Leului, a capacităţii sale de a se adapta şi de a-şi asuma felurite situaţii, fie ele şi foarte complicate, acest nativ va fi întâlnit îndeobşte în formula pozitivă, Leul cel negativ fiind întâlnit mai rar.

Leul poate avea şi un comportament tumultuos, plăcându-i să trăiască la tensiune înaltă şi cât mai variat.
Femeile Leu poartă cu ele o feminitate luminoasă, bine conturată, în timp ce bărbaţii Leu pot demonstra că ţin bine în mână frâiele vieţii, com- portându-se precum un uliu deasupra terenului său de vânătoare. Leul îşi va păzi cu străşnicie domeniul şi, ca urmare, va fi mereu foarte dificil de trecut prin curtea sa, prin perimetrul său, şi mai ales de rămas acolo. Nativul în Leu poate fi un om de mână forte, dar cu o uşoară coloratură sentimentală, fapt ce-1 face greu de combătut şi, la nevoie, de demascat. Capacitatea de seducţie a nativului în Leu este impresionantă, fiind ajutat, fără îndoială, şi de un deosebit simţ al dramaticului, pe care îl stăpâneşte ca de când lumea şi pământul. Se spune despre Leu că este afectuos în dragoste, această zodie guvernând inima şi afectele. Dacă i se oferă dra­goste, de obicei Leul răspunde cu dragoste, apreciind atenţia sentimentală ce i se acordă. Va avea mulţi prieteni, iar capacitatea sa speculativă, spre filosofie mai ales, îl va face să crească în ochii celor din jur. Iute la mânie, nativul în Leu se va replia repede, totuşi, şi, de obicei, va regreta profund ieşirea nervoasă pe care a avut-o.
De reţinut: inima nativului în Leu nu e greu de deschis, dar pentru asta e nevoie de o cheie de aur, cheia regală a dragostei adevărate. Se zice că dragostea leonină ar putea aminti, fără prea mare efort, ci numai din curgerea lină a vieţii, a jocului şi a întâmplării, de cele mai frumoase poveşti de iubire ale lumii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții