Horoscopul zilei de 20 martie 2024

Horoscop Special zilei de 20 martie 2024. Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodiile Berbec, Taur, Gem...

Trăsăturile generale ale nativului din zodia Rac

Written By NIKE B. on sâmbătă, 23 februarie 2013 | 15:26

Trăsături generale Rac

Semn astrologie complex, zodia Racului va avea, drept nativi, fii şi fiice a căror personalitate este dificil de cuprins în scheme, tipare şi concluzii generale. Ne putem face o impresie despre natura nativilor în Rac por­nind chiar şi de la faptul conform căruia dragostea şi romantismul lor sunt favorizate, potrivit astrologilor, de două culori foarte închise, printre cele mai închise - negrul şi indigoul. Desigur, un priceput va putea re­plica, susţinând faptul că negrul şi indigoul absorb întotdeauna cu nesaţ lumina, reflectând foarte puţin din ea.

Un lucru e cert - Racul este un sentimental aproape fară pereche. în sen­timente, Racul se poate manifesta plenar, atât în bine, cât şi în rău. Un Rac va fi, mai mereu convins că sentimentele trebuie să-l domine pe om, că raţionalul, logica, interesele, obligaţiile cad, asemenea unor castele de nisip, în situaţia în care inima ţi-a luat foc. Pătruns de spiritul de dreptate, Racul se poate arunca lesne în piscina fară apă. Nici un argument nu-1 va putea opri din fixul său. Dominat de sentimente, uneori nu prea limpezi (este şi firesc, este în ordinea firii ca sentimentele să aibă diferite grade de maturizare şi de dezvoltare), Racul nu va fi dispus să accepte prea des corecţii de la viaţă şi, în consecinţă, se va comporta după cum îi tună. Din ciocnirile sale cu viaţa, cu dinamica realitate care, uneori, nu concordă şi pace cu sentimentele, Racul va învăţa că trebuie să se apere, şi să-şi facă o platoşă care-1 va ocroti de multe rele ale societăţii. înveşmântat cu zalele izolării, retractil, Racul cel vulnerabil devine de neatins. Doar în familie şi între prietenii săi, Racul se va manifesta în toată plenitudinea sa. îi place să aibă prieteni, poate şi din nevoia personală de a reechilibra însingura­rea şi retractilitatea sa. Amic bun şi credincios de felul său, Racul va preţui mult prietenia cuiva şi va dori să o păstreze cât mai mult cu putinţă. Se pare că nu o dată la viaţa sa, nativul în Rac va fi salvat afectiv tocmai de aceste prietenii, multe-puţine, care-i sunt sprijin şi platformă. în prieteni­ile sale, Racul este asemenea unui părinte în vârstă care are copii mari, la locul lor, la casele lor, dar care nu-1 vizitează, din neglijenţă sau din lipsă de timp. Ei bine, bătrânul părinte n-are nici un motiv să le ceară să-l viziteze, sau să se supere pe ei, lui fiindu-i îndeajuns faptul şi gândul că acolo, departe, se află copiii lui. La flacăra acestei idei, sufletul i se încălzeşte, această platformă sentimentală ţinându-1, de fapt, în viaţă. Aşa se întâmplă, deci, şi cu Racul. Din acest motiv, Racul este capabil să su­porte multe mizerii într-o prietenie, fară a-i trece prin cap că trebuie să-i pună punct.

Impresionabil, nativul în Rac poate să sufere mult, chiar şi pentru cauze străine lui. Deşi este închis în sine, nativul în constelaţia Racului va avea şi momente de entuziasm, şi chiar de exaltare. Blând, tolerant şi visător, Racul se poate refugia, la o adică, într-o lume numai de el plăsmuită, unde nimeni nu-i va putea reprima fantezia sau tăia aripile imaginaţiei. Econom şi perseverent, nativul în Rac va ajunge rareori bogat. Nici chiar zgârcenia (de care dau dovadă unii nativi în Rac), nu-1 va ajuta pe acest nativ să se propăşească. Datul său este să aibă, în mod obişnuit, puţină avere.
La maturitate, dar chiar şi mai devreme, nativul în Rac se remarcă şi prin spiritul său responsabil, fiind capabil să-şi organizeze foarte bine munca. Părând unora cu mintea dusă departe, Racul va putea reveni oricând cu picioarele pe pământ, reintrând, fără probleme, în fluxul general. Prin urmare, Racul este capabil să-şi mascheze inadaptarea, incompatibilitatea cu valorile societăţii, lucrând, fară prea mare tam-tam, pentru securizarea persoanei sale, în primul rând din punct de vedere sentimental, afectiv. Bun partener în concubinaj sau în căsnicie, Racul se va dovedi ataşat fa­miliei, fiind adesea chiar un tradiţionalist în adevăratul sens al cuvântului.
Incăpăţânarea Racului nu va deranja foarte mult, deoarece putem fi siguri că el îşi va face, în cele din urmă, datoria, evitând supărările şi conflictele. Nativul în Rac se va comporta, în general, cu multă atenţie, având un adevărat cult pentru bunele maniere. Aşa va fi Racul şi în dragoste, adică răbdător, delicat, iubitor de gesturi frumoase, respectuos cu partenerul şi cu dorinţele acestuia.
Astrologii sunt de părere că, tratat cu atenţie, Racul va găsi în dragoste momentele mult dorite de el - acelea în care poate ieşi din carapacea sa fără teamă. Dacă acest lucru se va întâmpla, relaţia de dragoste cu un na­tiv în Rac va fi foarte profundă şi cât se poate de naturală, de omenească.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții